top of page

Tuffie Vos, initiator

Tuffie heeft het voice-overschap in al haar aspecten geleerd door heel lang heel veel verschillende opdrachten te mogen doen en daarin door vakmensen begeleid en regisseerd te zijn.
Door altijd aanwijzingen te krijgen vanuit het perspectief van regisseur, tekstschrijver, technicus, klant, collegastem en anderen die een stempel op het resultaat wilden drukken, heeft zij het vak in al haar finesses kunnen leren.
Tuffie beheerst alle stijlen en genres, zoals commercials, tekenfilms, documentaires, tv-series,
E-learning en IVR systemen. Ze is al 15 jaar de stem van Robijn en de vaste stem van Lebara, maar het bekendst als de omroepstem van de NS.
​Voice-over zijn gaat niet alleen om het hebben van een mooie stem of talent. Tuffie heeft non stop altijd veel in haar vak geïnvesteerd. Ze is afgestudeerd docerend musicus zang aan het conservatorium voor lichte muziek en gaf naast zangles twee jaar ademhalingsles op een stotterinstituut. Ook volgde ze enkele jaren logopedie, vier jaar acteerles en individuele presentatielessen van Wouter Klaassen aan de Media Academie Sandbergen en radiopresentatielessen van Judith Bosch.
Dit laatste was voor het radio 6 programma 'Jazz in the Morning' dat zij acht jaar lang voor omroep MAX presenteerde en verschillende klassieke programma's op radio 4 .
​Omdat ambacht en vakbekwaamheid haar passie is en lesgeven een missie, zeker op spiritueel gebied, Tuffie was mede-oprichter van 'School of Life, opleiding voor Levenstherapie, legt zij zich al heel lang toe op training en coaching. 
Tuffie heeft net zolang zij als voice-over werkzaam is, zich ook altijd spiritueel ontwikkeld en opleidingen gedaan op het gebied van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, healing en reading (bv. Barbara Brennan School of Healing in Miami en Carolina Bont's opleiding voor Reading) en heeft vele workshops gedaan op het gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en holistic medicin. Tuffie is ook al jaren actief op het gebied van sound healing.
WAT HEEFT SPIRITUALITEIT MET DE STEM TE MAKEN?
Alles!
Als geluid een trilling is en jouw stem is geluid, welke trilling geef jij dan mee?
Welke 'subliminale' boodschappen stuur jij door jouw stem heen de buitenwereld in?
Waar geef je stem aan? Hoe geef jij stem aan wat jij zegt?
Dat zijn vragen die als je die jezelf als voice-over stelt,  jou als mens en professional op een hoger plan zet. Het maakt wat je doet integer en authentiek. 
Uiteraard spreekt deze invalshoek niet iedereen aan. Het is alleen een context en een waardevol draagvlak voor diegenen die bereid zijn diep te gaan en alles uit hun vak en talent te halen.
Mijn visie is: Als we niet bereid zijn diep te gaan in onszelf, dragen we alleen maar bij aan oppervlakkigheid en ééndimensionaliteit in de ether en media. Dat is er al genoeg.
Vandaar Voice AND VISION. 
Meer informatie? 

bottom of page